La Vuelta Leusden

Dit jaar 2022 kwam de Spaanse wielerronde La Vuelta door Leusden. Voor de gemeente een mooie aanleiding om daar iets mee te doen. Er kwam een grote feestweek rondom deze koers en aan mij werd gevraagd om daar iets voor te maken. Onder andere aankondigingsborden en een algemene folder met daarin alle activiteiten.

Voor de grote feestavond op 19 augustus maakte ik nog een aparte folder.

Cultuurweek Leusden

De organisatie Leuker Leusden vroeg mij om voor de eerste editie van de Cultuurweek Leusden het artwork te verzorgen. De uitstraling van de Cultuurweek Leusden is gebaseerd op verschillende driehoeken die met elkaar een eenheid vormen. Zo ook de cultuurvormen die samen de Cultuurweek vormen. Want er is tijdens deze week dans, workshops, muziek en theater te beleven. De kleurstelling zou elk jaar anders kunnen worden om het net weer even een andere uitstraling te geven waarbij het ruitjespatroon wel blijft bestaan wat uiteindelijk de herkenbaarheid van het festival moet worden.

Voor de Cultuurweek werden er A0 poster en A3 posters ontwikkeld. De A0 posters zijn voor langs de weg, A3 voor de deelnemers en om her en der in Leusden op te hangen. Een folder ligt ook bij de deelnemende organisaties en wordt verspreid over de winkelcentra’s in Leusden en Achterveld. Er is nog een banner ontwikkeld voor op de social media en alle deelnemende organisaties kregen een banner om onder hun email te plakken.

Poster A0 en A3
email banner
Banner AFAS bord
Folder Cultuurweek

Jubileummagazine Eurowoningen Leusden

In 2020 bestond onze bijzondere wijk, De Eurowoningen in Leusden, 50 jaar. Door de jubileumcommissie werd mij gevraagd een jubileum-uitgave met vooral veel foto’s van de wijk te maken. We zijn teruggegaan naar het begin, de tijd dat de bouw begon, het groen aangelegd werd en de pleinen hun identiteit kregen. Het komt allemaal voorbij in het magazine. Naast de mooie en leuke beelden vertellen ook bewoners van het eerste uur hun verhaal hoe het in de begin tijd was. Ontwikkelaar Blauwhoed leverde ook een mooie bijdrage aan het magazine. Een fantastisch leuk project om te doen, veel werk dat wel maar wat was het leuk om te duiken in oude archieven, verhalen aan te horen van oud bewoners en vele fotoalbums door te bladeren. Het resultaat mag er zijn! ONaast het magazine is er ook een fotoroute uitgestippeld die achterin het magazine staat.

Wervingscampagne nieuwe raadsleden

Dit jaar (2022) vinden weer de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om nieuwe raadsleden te werven werd mij gevraagd om een wervingscampagne hiervoor visueel te maken. En dat in de coronatijd. Door middel van fotografie voor de plek waar het allemaal moet gebeuren, het Huis van Leusden, heb ik geprobeerd beelden te vangen die uitstralen dat raadswerk leuk is om te doen. De beeld en tekst combinaties werden met name op de socials ingezet.

Corona Campagne

Tijdens de Corona-periode vroeg de gemeente Leusden de Communicatiemeisjes Leusden (een samenwerkingsverband tussen Myra Verkuijl, Crista Herder en Une ontwerpstudio) om mee te denken over een campagne binnen de gemeente om met name de 1,5 meter maatregel te blijven stimuleren. Voor de campagne werd de tekst Eropuit! Fijn! Blijf 1,5 meter afstand houden bedacht met de verschillende # voor de 3 dorpen waar de gemeente Leusden uit bestaat. #doehetvoorLeusden, #doehetvoorStoutenburg en #doehetvoorAchterveld. Met spandoeken, posters langs de weg en advertenties via de socials en infobord van de gemeente werd de campagne zichtbaar.

infobord gemeente Leusden
Advertentie voor op Facebook
Posters langs de weg
Spandoeken in alle dorpen binnen de gemeente Leusden

Stichting Opera Leusden 2017

Na twee jaar van voorbereiding was het in 2017 dan zover, de eerste buiten opera in Leusden op Kasteel Stoutenburg in Achterveld (gemeente Leusden). Om het evenement bekendheid te geven werden er bijzondere communicatie uitingen bedacht en leuke PR stunts. Ook werden alle vrijwilligers in het ‘nieuw’ gezet.

Wat verzorgde Une ontwerpstudio zoal:

Logo en huisstijl van Stichting Opera Leusden

Campagne beeld Midsummer Dream

Folder, poster en banners Midsummer Dream

E-Tickets

Menukaarten

Perscontacten met o.a. de BDU