Lezing Sur La France 9 april bibliotheek Leusden

Sur la France! 

Middag over Frankrijk met Mireille den Hartog, wijn en kaas

Datum: 9 maart 2017

Zondagmiddag 9 april kom ik Mireille den Hartog naar de Bibliotheek Leusden om te vertellen over Frankrijk. Ik ga wat vertellen over haar boeken 57 ‘iconen’ van Frankrijk en Gironde: kust tot wijn. De middag is gratis toegankelijk en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. 

Ik ga een verhaal vertellen over Frankrijk aan de hand van een Fransman die eerst via allerlei Franse producten de dag doorkomt en daarna door Frankrijk, de Gironde reist. De middag is bedoeld voor 15 tot 100-jarigen die nog een vakantiebestemming zoeken of die wat meer over Frankrijk willen horen. De wijn wordt verzorgd door Ilja Gort en Albert Heijn Leusden zorgt voor lekkere kaas.

van Franse bodem

Het boek 57 ‘iconen’ van Frankrijk is geschreven voor ware francofielen, maar ook voor degenen met fijne herinneringen aan La Douce France. Het is een leuk en speels boekje over 57 product-iconen van Franse bodem. De baguette die nergens zo lekker is als in Frankrijk, Coco Chanel no 5, de Citroen DS, de terrine, de Bretonse streepjes, espadrilles en de Eiffeltoren. De meeste onderwerpen staan op mijn blog vanfransebodem.nl.

 

Het boek (160 pagina’s) is voor 19,95 te bestellen via bol. com
 img_2502
Als aanvulling op het boek ben ik een blog begonnen: En Gironde. Via aparte en andere invalshoeken benader ik de streek. Je vindt er dus niet de wandel- en fietspaden routes, de toeristische trekpleisters en algemene informatie over de stad Bordeaux. Maar meer de dingen die er wel zijn maar niet zo snel in een toeristengids beschreven worden. Denk bijvoorbeeld aan het Chateau van Ilja Gort wat zich in de Gironde bevindt, dat leuke kleine delicatessenwinkeltje, een magazine over de stad Bordeaux en een bekende blogster en boekenschrijfster die een oud huis bewoont in het noorden van de Médoc.
Heb je een leuke tip of idee voor het blog laat het mij dan weten.
Cordialement Mireille